Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Босне и Херцеговине Сташа Кошарац јуче је посјетио Представништво Републике Српске у Србији, гдје је са шефом Представништва Млађеном Цицовићем разговарао о протеклим активностима посвећеним српском идентитету, националном јединству и промоцији српског језика, писма, историје и традиције.

Посебан фокус у разговору био је на манифестацији „Дани Српске у Србији“, коју Представништво традиционално организује већ 11 година, ове године је у 11 градова изведено укупно 14 програма из области науке, позоришта, филма, музике са више од 160 учесника из свих дијелова Републике Српске, али и из Београда и са Косова и Метохије.

Кошарац је истакао да Представништво Републике Српске у Србији активно ради на промоцији вриједности Републике Српске и њених демократских капацитета, те има велику и препознатљиву улогу у додатном повезивању и јачању братских веза са Србијом.

Кошарац и Цицовић су се сложили да су поносни на одлуку влада Републике Српске и Србије и предсједника Милорада Додика и Александра Вучића да 15. септембра заједнички празнујемо Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Они су истакли да је нарочито важно што заједно обиљежавамо све битне датуме из српске историје и његујемо културу сјећања.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији