Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић и представник Сити Колеџа Никосa Захари, шеф одјела за Career Employability & Enterprise Center, другу годину заредом, потписали су Протокол о сарадњи којим се студентима из Републике Српске обезбјеђује 15 стипендија на Тhe University of York & City College које покривају 50 одсто школарине, тачније пет стипендија за основне студије, пет за мастер студије и пет МБА (Master of Business administration) за уписе у школску 2022/2023 годину.

City College основан је прије 30 година и постао је институција високог квалитета и високе репутације у цијелом региону који окупља студенте из преко 60 земаља, који студирају на главном кампусу у Солуну, али додатно у још осам околних земаља.

Oд 2021. City College прелази у власништво University of York, и добија нови званични назив University of York Europe Campus и тиме постаје први кампус једног од најбољих британских универзитета.

University of York је један од најбољих универзитета на свијету, и члан је перстижне групе водећих британских универзитета Russel group, који је пандан америчкој групацији универзитета Ivy League. Универзитет се фокусира на академску и истраживачку изузетност, па је већ годинама на самом врху ранг листи у Британији, Европи, а самим тим има и првокласну репутацију у свијету.

Сви заинтересовани студенти, попуњене апликације могу послати на имејл адресу Представништва (office@srpskaingreece.com), најкасније до 17. јуна 2022. године, а Представништво ће исте доставити Универзитету. Коначну одлуку о селекцији студената донеће City College.

Преглед програма основних, мастер и МБА студија, као и услове за упис можете погледати на интернет страници Сити Колеџа (https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us&fbclid=IwAR1zuMeegugpnJNOFMncTRaNvqhVnHHjM5G8d_z04nO4QVL1z1tPM4y6vzo).

Извор и фото: РТРС