Српски културни и духовни простор је недјељив и јединствен, а вјековне односе српског народа с обје стране Дрине треба даље развијати и продубљивати, сагласиле су се данас делегације градова Ниш и Требиње на састанку у Градској кући у Нишу.

Послије састанка који је одржан у оквиру манифестације „Дани Републике Српске у Србији“, градоначелик Ниша Драгана Сотировски рекла је да су учињени први кораци у сарадњи са Требињем, која ће се и даље развијати.

– Чули смо њихова искуства која бисмо могли да примјенимо и ми у Нишу. Требиње је центар енергетике, стимулише на оригиналан начин своје пољопривредне произвођаче и развија пољопривреду. Биљежи 100.000 ноћења и госте из 94 земље – рекла је градоначелница Ниша.

Помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Тања Ђаковић истакла је да ће још боља сарадња и узајамна подршка јачати заједништво, објављено је на сајту града Ниша.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић нагласио је да је ово начин да још више повежу два иста народа и захвалио градоначелници Ниша на одлуци да управо Требиње буде град који би требало убудуће још више приближити Нишу.

Двије делегације посјетиле су и штанд Републике Српске на Тргу краља Милана у Нишу.

Извор: РТРС

Фото: СРНА