Делегација Инвестиционо-развојне банке Републике Српске учествује на престижном 86. Међународном сајму у Солуну, гдје институцијама, привредницима и потенцијалним инвеститорима представља инвестиционе могућности, потенцијале и пројекте Српске и њених локалних заједница.

Током Сајма одржан је и састанак са генералним секретаром Министарства иностраних послова Грчке Јанисом Смирлисом, који је и предсједник грчке Развојне агенције „Enterprise Greece“, чији је приоритет у пословању ширење инвестиционих активности Грчке и сарадња са другим земљама, саопштено је из ИРБ-а.

Током разговора, којем је присуствовао и директор Развојне агенције Маринос Јанопулос, изражена је спремност да убрзо буде организован састанак грчких привредника са привредницима Републике Српске о могућностима улагања у Српску и другим облицима привредне сарадње.

У саопштењу је наведено да је предложено да након састанка привредника буде разматрано и потписивање меморандума о сарадњи ИРБ-а Српске и грчке Развојне агенције „Enterprise Greece“.

У делегацији ИРБ-а Српске су и амбасадор БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић и шеф Представништва Српске у Грчкој Јелена Јовановић, којима припадају велике заслуге за организацију састанака и добро представљање потенцијала Републике Српске у тој земљи.

Међународни сајам у Солуну почео је 10. септембра и трајаће до недјеље, 18. септембра.

У саопштењу је наведено да је учешће ИРБ-а на Сајму у Солуну услиједило као дио активности снажне промоције потенцијала Републике Српске у иностранству, што је већ током љета донијело и прве посјете потенцијалних страних инвеститора у Српску.

Делегација ИРБ-а Српске до сада је промовисала потенцијале за улагање у Српску у Аустрији, Италији и Руској Федерацији, са круном представљања инвестиционих профила Републике Српске, њених градова и општина на Другој инвестиционој конференцији „Инвест Српска 2022“, одржаној од 5. до 7. септембра у Приједору.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Грчкој