Инвестиционо-развојна банка Републике Српске у сарадњи са Владом Републике Српске организује другу по реду инвестициону конференцију – „ИНВЕСТ СРПСКА 2022“, која ће се одржати од 5. до 7. септембра 2022. године у Бизнис хотелу „Приједор“ у Приједору.

Овогодишња конференција ће у потпуности бити посвећена промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске, са званичном темом „Инвестирајте у Српску“.

– Након успјешне прве инвестиционе конференције, друга ће понудити нове модалитете за инвестициону промоцију, што ће допринијети бољем позиционирању Републике Српске на листи најпожељнијих дестинација за улагање. Конференција ће се бавити актуелним глобалним дешавањима, њиховим утицајем на домаћа друштвено-економска кретања и инвестициону активност Републике Српске на међународној сцени. Овај догађај прераста у редовно годишње окупљање кључних актера друштвено-економског живота у земљи и региону – истиче се у саопштењу ИРБ.

Планирано је да конференција окупи високе званице из земље и свијета, док ће 30-ак реномираних панелиста говорити о актуелним привредним, економским и другим темама које имају утицај на развој економије у цјелини, нове инвестиције и на проширење тржишта Републике Српске.

– Друга инвестициона конференција наставак је снажне промоције потенцијала Републике Српске и наших општина и градова, на којој ради Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Наш циљ је већи прилив квалитетних директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента – истичу из ИРБ.

Како кажу, закључци са конференције ће своје мјесто засигурно пронаћи и у развојним политикама и стратешким документима Републике Српске, док ће се њихов практични значај огледати кроз интензивирање активности на инвестиционој промоцији и привлачењу инвеститора у домаћем пословном амбијенту.

Извор: РТРС

Фото: Уступљена фотографија