Аустријски инвеститори исказали су велико интересовање за улагања у металургију, грађевинарство и дрвну индустрију у Републици Српској, а даљим контактима отвара се могућност за сарадњу у другим областима, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

Филиповић је изразио задовољство јер су инвеститори из Аустрије интересовање показали након боравка у Приједору и Бањалуци крајем јула, гдје су имали прилику да се упознају о потенцијалима и могућностима за инвестирање у Републици Српској.

Интересовање постоји за различите облике улагања, а очекујемо да у наредном периоду организујемо још неколико посјета након којих ћемо моћи конкретније дефинисати модалитете сарадње – рекао је Филиповић за Срну.

Он је навео да је у дводневној посјети Републици Српској боравила прва група потенцијалних инвеститора из Аустрије, коју су чинили власник и директор предузећа за инвестиције, изградњу, продају и изнајмљивање некретнина у Аустрији, Европи и свијету Џосеф Фухшубер, те предсједник управе фирме „Прокон“, савјетник за менаџмент у индустрији, банкарству и осигурању, професор на Техничком и Економском универзитету у Бечу Карл Вагнер, као и финансијски савјетник у приватном банкарству Швајцарске и Аустрије Арно Александар Сарделик.

Он је напоменуо да је посјета аустријских инвеститора резултат боравка делегације Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске у првој половини јуна у Бечу, када су се уз подршку Представништва састали са представницима Привредне коморе Беча, српске пословне дијаспоре и са око 40 аустријских привредника.

Тада су представници ИРБ-а Српске представили аустријским предузетницима инвестиционе могућности и капиталне пројекте Републике Српске – навео је Филиповић.

Извор и фото: РТРС