Поводом јубилеја, постојања 10 година и рада литерарног удружења Здравко Ђекић из Вајблингена у њемачкој покрајини Баден-Виртемберг у новембру мјесецу биће представљена јубиларна књига, у којој ће се наћи радови 10 чланова удружења, као и покојног Здравка Ђекића и пјесме 22 пјесника из других удружења, који су се пријавили на расписани конкурс овога удружења.

Управа литерарног удружења Здравко Ђекић на челу са предсједником Здравком Лазаревићем се радује новом дјелу овог малог удружења и захваљује се свима који су се одазвали и дали допринос јубиларном издању.

Удружење Здравко Ђекић постоји од 20. априла 2012. године. Носи име по великану, пјеснику и патриоти Здравку Ђекићу који је живио и радио на овим просторима, а преминуо је 2007. године.

Чланови удружења су се сложили да њихово друштво носи име Здравка Ђекића, како би се чешће помињали књижевни ствараоци у расијању, који су углавном носиоци поезије и прозе у расијању.

Главни циљеви удружења Здравко Ђекић су ширење наше духовности и промовисање писане ријечи у туђини. Удружење је мало, али веома активно и сарађује са осталим нашим удружења у српском расијању. У јубиларној књизи наћи ће се дјела чланова Биљане Стојановић-Лазаревић, Јасне-Софије Косановић, Јелене Зарић, Миланке Делић, Милене Пуљарић, Невенке Долић-Ђукић, Радована Лепановић, Ружице Удовичић, Вељка Шљука и Здравка Лазаревић, као и пјесме писца, по коме се и зове удружење Здравка Ђекића.

Извор и фото: РАСЕЈАЊЕ.ИНФО