Делегација Републике Српске састала се 13. септембра 2022. године са градоначелницом Драганом Сотировски и њеним сарадницима у Градској кући поводом десете јубиларне манифестације „Дани Српске у Србији“.

„Сусрет са гостима из Републике Српске била је прилика да разменимо искуства, да чујемо њихове предлоге, пројекте и примере праксе, а посебан акценат је стављен на привредну сарадњу, сарадњу у области туризма, као и у области која се тиче младих. Током Дана Српске у Нишу имаћемо прилику да се упознамо са њиховом културом и разменимо искуства и у тој области“, казала је Владислава Ивковић, помоћница градоначелнице.

Немања Ковачевић, помоћник министра за међународну сарадњу у Републици Српској захвалио се у име делегације из Републике Српске на добродошлици и нагласио да се овогодишњи јубиларни десети Дани Српске у Нишу поклапају са јубилејем, тачније 30 година од оснивања Републике Српске.

„Част ми је што ће грађани Ниша имати прилику да се упознају са културом Републике Српске, а ми у Републици Српској знамо све о Србији. Понекад је можда потребно да покажемо шта то Република Српска има – мислим да ћемо се показати у посебном светлу“, каже Ковачевић.

Позориште из Приједора извело је у нишком Народном позоришту представу „Ковид љубав“, коју је публика одлично прихватила.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији