Традиционална манифестација „Дани српске културе“ у Темишвару свечано је отворена данас и трајаће до 29. новембра, саопштено је из Министарства културе и информисања Србије.

Ову манифестацију обиљежиће књижевне вечери, пројекције филмова, концерти народне и духовне музике, позоришне представе, ликовне и документарне изложбе.

Организатор манифестације, којом се чувају културни идентитет и традиција српског народа, јесте Савез Срба у Румунији, уз подршку Министарства културе и информисања Србије, Министарства културе Румуније и Департмана за међународне односе.

„Дане српске културе“ у Темишвару свечано је отворила помоћник министра културе и информисања Србије Славица Трифуновић, која је поручила да се нада да ће манифестација привући пажњу не само Срба, већ и грађана других националности.

Она је додала да је важно и да се Срби који живе у Румунији упознају са умјетничким достигнућима матичне земље, истичући да Србија има шта да представи свијету и кроз своју баштину и кроз модерне умјетничке изразе.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: СРНА