Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима поводом Сретења – Дана државности Србије, истичући да руководство Српске и њени грађани у економски снажној и политички стабилној Србији виде узданицу и најјачи ослонац, а сваки њен празник доживљавају и осјећају као свој.

– Поштовани предсједниче, користим прилику да још једном изразим захвалност институцијама Србије на бројним пројектима који су реализовани у Републици Српској, као и за вриједну помоћ која је упућена овдашњим здравственим установама у борби против вируса корона – навела је Цвијановић у честитки коју је упутила у лично име и у име грађана Српске.

Она је честитала Вучићу на свим резултатима које је Србија остварила у процесу вакцинације, на суверености коју је показала у набавци вакцина, као и на самом процесу имунизације, оцјењујући да се Србија на тај начин сврстала међу најуспјешније државе свијета, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

– У увјерењу да ће Србија, као фактор регионалне стабилности, наставити путем успјеха у свим областима, а наше институционалне и братске везе бити још чвршће и садржајније, на добробит свих наших грађана, срдачно Вас поздрављам – наводи се у честитки Цвијановић.

У Србији се сутра обиљежава Дан државности, спомен на два важна догађаја из њене историје која су се десила на Сретење, 15. фебруара 1804. и 1835. године – Први српски устанак и Сретењски устав, један од најдемократскијих у 19. вијеку.

Извор: РТРС