Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић присуствовала је јучерашњој свечаности и изложби ликовних радова уприличеној у Основној школи „Свети Сава“ Брод поводом 160 година од смрти Вука Стефановића Караџића.

Истакнувши значај Вука Караџића као реформатора српског језика и писма и аутора првог рјечника српског језика те његовог цјелокупног научног и књижевног рада, она је нагласила да је неопходно чувати сјећање на његов рад и резултате, а нарочито код основношколске дјеце.

С тим циљем, током ове радне седмице у школама широм Републике Српске биће организоване различите активности посвећене сјећању на Вука Стефановића Караџића, али и истицању значаја чувања српског језика и ћириличног писма.

„Циљ нам је да различитим активностима, мимо наставног процеса, укажемо на важност поштовања лика и дјела Вука Караџића“, рекла је помоћник министра.

Директор Основне школе „Свети Сава“ Ружица Маслић рекла је да ће низом културно-умјетничких изложби, приредби и других активности посебно бити скренута пажњa на значај Вука Караџића за цио српски род.

Извор и фото: Влада Републике Српске