Mинистар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа Републике Србије са дијаспором Ђорђе Милићевић посјетио је јуче Александровац, гдје је са предсједницом општине Јеленом Пауновић разговарао о пројекту тематских летњих кампова за дјецу из дијаспоре.

Милићевић је указао на то да су прошле године одржана 22 љетња кампа, у којима је учествовало 5.000 младих, додавши да је план да ове године Србију кроз поменуте кампове посјети најмање 10.000 малишана из читавог свијета.

Министар је рекао да се протекле године из дијаспоре у Србију вратила 21 000 наших сународника, што је довољан показатељ да је наша земља данас јака и стабилна.

Он је објаснио да је у циљу трајног повратка што већег броја наших људи у матицу осмишљен пројекат љетњих кампова, који је усмјерен ка трећој и четвртој генерацији исељеника.

Милићевић је најавио и организовање инвестиционих конференција на којима ће наше локалне самоуправе представити своје потенцијале успјешним привредницима из дијаспоре.

Извор: Влада Републике Србије

Фото: Ђорђе Милићевић