Сви грађани Републике Српске и Федерације БиХ од јуче у Србији било гдје и било кад, могу бесплатно да се вакцинишу и добију сертификат као и грађани Србије.

Шеф Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је за РТРС да се већ јуче велики број грађана одазвао позиву предсједника Србије Александра Вучића.

– Ова вијест за грађане Републике Српске и БиХ је изузетно важна и јасно говори о опредијељености Србије, прије свега за здравље и борбу против пандемије вируса корона. Србија је и раније донирала значајне количине вакцина земљама у региону. Вучићева жеља је да нам помогне да се заједно боримо против пандемије и стекнемо имунитет – рекао је Цицовић.

Он је додао да су током јучерашњег дана у Представништву имали велики број позива грађана који су се интересовали на који начин могу да се вакцинишу.

– Процедура је веома једноставна. Сви који желе да се вакцинишу могу са пасошем или личном картом да дођу у било који центар за вакцинацију у Србији. Уколико то желе да обаве у Београду, грађани БиХ могу на сајту Града Београда да провјере гдје се пунктови за вакцинацију налазе, док се у другим градовима по правилу пунктови налазе у домовима здравља – каже Цицовић.

Цицовић је нагласио да вакцина има у довољним количинама и да грађани БиХ могу да добију оне вакцине које су у понуди и грађанима Србије. Додао је да процес вакцинације у Србије тече беспријекорно и да нема гужви на вакциналним пунктовима.

Извор: РТРС

Фото: Глас Српске