Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је да је задовољан радом Представништва у одлазећој години, да Српска и Србија нису имале никад боље односе на свим нивоима, те за идућу годину најавио нови пројекат „Завичајни клуб“.

Истакао је да су манифестација „Дани Српске у Србији“, али и „Дани Србије у Српској“ показали те односе у најбољем свијетлу и да вјерује да ће тако бити и убудуће.

Манифестација „Дани Српске у Србији“, постала је највећа традиционална манифестација којом Представништво Републике Српске у седам дана грађанима Србије свеобухватно представља Републику Српску кроз различите програме из области културе, умјетности и стваралаштва, науке, просвјете, привреде и друго.

Представништво је, каже Цицовић, ове године наставило да спроводи планиране активности у области институционалне, привредне и економске, научно-техничке, просвјетне, културне, спортске и информативне сарадње и у области здравства, социјалне и борачко-инвалидске заштите.

ИДУЋЕ ГОДИНЕ ПОЧИЊЕ ПРОЈЕКАТ „ЗАВИЧАЈНИ КЛУБ“

Оно на чему ће Представништво Републике Српске у Србији бити ангражовано и у наредној години, каже Цицовић, јесте реализација свих ових пројеката са посебним акцентом на сарадњу привредних субјеката Србије и Српске и подстицање произвођача и инвеститора из Србије за улагања у Републику Српску.

Он је навео да ће Представништво наредне године покренути и нови пројекат „Завичајни клуб“ са циљем да у реализацију својих пројеката и активности, које су у функцији представљања Републике Српске и јачања сарадње између Српске и Србије, укључи што више сународника из Србије и региона.

– Овим пројектом желимо да идентификујемо и укључимо, не само људе који имају директно поријекло из Републике Српске или су родбинским везама повезани са Републиком Српском, а живе и раде у Србији и региону, него и друге који желе учествовати у релизацији наших пројеката и желе допринијети развоју и напретку Републике Српске и свесрпском јединству и саборности – истакао је Цицовић.

Извор и фото: СРНА