Шефица Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић и предсједник Сити Колеџа у Солуну Јанис Верверидис потписали су данас протокол о сарадњи којим се студентима из Републике Српске обезбјеђује 15 стипендија на Сити колеџу Европског кампуса Универзитета Јорк.

По пет стипендија, које покривају 50 одсто школарине, обезбјеђено је за основне студије, мастер студије и МБА (MasterofBusinessadministration) за упис у школску 2021/2022 годину.

Сити колеџ основан је прије 30 година и постао је институција високог квалитета и високе репутације у цијелом региону који окупља студенте из преко 60 земаља, који студирају на главном кампусу у Солуну, али додатно у још осам околних земаља.

Од 2021. овај колеџ прелази у власништво Универзитета Јорк и добија нови званични назив University of York Europe Campus и тиме постаје први кампус једног од најбољих британских универзитета.

Универзитет Јорк је један од најбољих универзитета на свијету и члан је престижне групе водећих британских универзитета Расел групе.

Универзитет се фокусира на академску и истраживачку изузетност, па је већ годинама на самом врху ранг листи у Британији, Европи, а самим тим има и првокласну репутацију у свијету.

Сви заинтересовани студенти, попуњене апликације ће слати на имејл адресу Представништва Републике Српске у Грчкој (office@srpskaingreece.com), а Представништво ће их доставити Универзитету, док ће коначну селекцију студената вршити Сити колеџ.

Преглед програма основнихмастер и МБА студија, као и услове за упис можете погледати на интернет страници Сити Колеџа (https://york.citycollege.eu/frontend/articles.php?cid=7&t=study-with-us).

Извор и фото: РТРС