У оквиру петог дана фестивала „Лицидерско срце“ је 19. августа 2022. године организована фолклорна играоница на главном градском тргу у Ужицу и грнчарска радионица у Злакуси, гдје су млади учесници имали прилике да се упознају са традиционалним начином израде посуђа.

Церемонија затварања одржана је на Тргу партизана уз ватромет и играњем великог ерског кола на тргу којим је свечано затворен овогодишњи фестивал.

Међународни фестивал фолклора „Лицидерско срце“ је одржан од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду, и учествовало је око 1000 учесника из Мађарске, Бугарске, Украјине, Мексика, Словачке, Чешке, Турске, Грчке, Словеније, Републике Српске и Србије узраста од 10 до 16 година. Републику Српску на фестивалу су представљала културно-умјетничка друштва из Фоче, Вишеграда и Пала.

Фестивал организује Удружење грађана ЕРА из Ужица, под покровитељством Предсједника Србије, а суорганизатори су Град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Туристичка организација Златибор, уз подршку Министарства културе и информисања и Министарства правде Владе Републике Србије.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији