У оквиру образовног кампа „Српски свет-Нови лидери“ у наредних шест дана у срцу Шумадије боравиће дјеца из шест земаља региона. Организатор овог кампа је Удружење Светосавске свечаности, а реализацију пројекта суфинансирала је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

У наредних неколико дана, малишане из региона очекују многобројне културно-образовне радионице кроз које ће боље упознати богату српску културну баштину.

Током свог боравка дјеца ће обићи знаменитости града Чачка, а у оквиру планираних активности имаће и једнодневно студијско путовање у манастире Студеницу и Жичу, обилазак Овчар Бање, као и бројне активности из области књижевности, музике, спорта и сл.

У чачанском дому ученика, гдје су дјеца смјештена, синоћ је организован свечани дочек дјеце. Свечаности су присуствовали директор Дома ученика, Ивана Вукајловић, помоћник градоначелника за област друштвених дјелатности, Мирослав Петковић, предсједник Удружења Светосавске свечаности, Ђуро Ћеранић. На отварњу кампа присутнима се обратио савјетник директора Управе за регион Ђорђе Алексић који је пожелио дјеци лијеп боравак у Србији и много нових знања и познанстава.

Извор и фото: Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону