У Цириху је по први пут обиљежен Дан Републике Српске, у организацији завичајних удружења, клубова и представника српске дијаспоре. Обиљежавање Дана Републике Српске у Швајцарској почело је ломљењем славског колача у Храму Свете Тројице у Цириху, а прослави су присуствовали и епископ аустријско-швајцарски Андреј и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

– Мислим да институције Републике Српске треба да дају подршку нашим грађанима у дијаспори, као што је ова у Швајцарској, како би на начин прихватљив и за њих и за нас обиљежавали ове датуме, а да то све буде синхронизовано и у организацији Републике Српске – рекао је Чубриловић.

Поздрављајући чланове Организационог одбора, свештенство, те чланове српске заједнице у Швајцарској, Чубриловић је рекао да му је част и задовољство да им у име институција и грађана Републике Српске, а прије свега у име Народне скупштине и своје име, честита све прошле и будуће празнике. Он је изразио посебну захвалност што су се окупили да и у Цириху, достојно и свечано обиљеже Дан Републике Српске.

 

Извор: РТРС