Друга инвестициона конференција „Инвест Српска 2022“, коју организује Инвестиционо-развојна банка Републике Српске у сарадњи са Владом Српске, биће свечано отворена сутра у Приједору.

Коктел добродошлице биће организован вечерас у хотелу Приједор.

Овогодишња конференција биће посвећена промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске са званичном темом „Инвестирајте у Српску“.

Након успјешне прве инвестиционе конференције, друга ће понудити нове модалитете за инвестициону промоцију, што ће допринијети бољем позиционирању Републике Српске на листи најпожељнијих дестинација за улагање, саопштено је раније из ИРБ-а.

Конференција ће се бавити актуелним глобалним дешавањима, њиховим утицајем на домаћа друштвено-економска кретања и инвестициону активност Српске на међународној сцени. Овај догађај прераста у редовно годишње окупљање кључних актера друштвено-економског живота у земљи и региону.

Планирано је да конференција окупи високе званице из земље и свијета, док ће тридесетак реномираних панелиста говорити о актуелним привредним, економским и другим темама које имају утицај на развој економије у цјелости, нове инвестиције и проширење тржишта Републике Српске.

Друга инвестициона конференција наставак је снажне промоције потенцијала Републике Српске и њених општина и градова на којој ради ИРБ, чији је циљ већи прилив квалитетних директних страних улагања у Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента, истиче се у саопштењу.

Закључци са конференције ће мјесто пронаћи и у развојним политикама и стратешким документима Републике Српске, док ће се њихов практични значај огледати кроз јачање активности на инвестиционој промоцији и привлачењу инвеститора у домаћем пословном амбијенту, кажу из ИРБ-а.

Извор: РТРС

Фото: ИРБ РС