Студенти Факултета политичких наука (ФПН) и Правног факултета Универзитета у Бањалуци (УНИБЛ) учестовали су на 14. регионалном семинару студената политичких наука, који је одржан на Златибору од 5. до 8. марта.

Они су, како наводи Љубиша Аћимовић, предсједник Клуба студената ФПН-а, током ова четири дана имали прилику да учествују у радионицама из области дигиталних комуникација, о енергетским и климатским промјенама, као и предавањима на тему нови трећи пут и регион и свијет у Бајденовој ери.

„Уводну реч имао је ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, који је истакао да овај семинар има велики значај у повезивању људи и утемељивању заједничких ставова и идеја ових факултета који на свој начин друштвеном ангажованошћу доприноси угледу Универзитета“, рекао је Аћимовић за „Независне“.

Додају да су у сарадњи с Министарством за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС, ФПН-ом и УНИБЛ обезбиједили још једно искуство пропраћено значајним предавањима и незаборавним забавама.

Растко Вучић, предсједник Студентског савеза Правног факултета, рекао је да је четрдесет студената из Бањалуке и више од 400 колега из Београда и Љубљане боравило четири дана на Златибору, а у оквиру којих су имали неколико предавања о дневнополитичким темама, дебате, ноћне и дневне журке и друге активности.

„Лично сам презадовољан одржаним путовањем и организацијом. Надам се и будућој сарадњи Клуба студената политичких наука и Студентског савеза Правног факултета, која ће се манифестовати кроз студентску посјету Београду и слично“, рекао је Вучић за „Независне“.

Бранко Ружић, први потпредсједник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Србије, свечано је уручио сертификате најбољим полазницима и захвалио свим учесницима.

Извор: Независне новине

Фото: Уступљена фотографија