Министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић присуствовао је у просторијама Матице српске у Новом Саду Конференцији кровних српских националних организација из земаља региона.

Том приликом једногласно је усвојен закључак којим ове организације пружају апсолутну подршку Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, која је усвојена на Свесрпском сабору.

Учесници Конференције – политички представници Срба из Румуније, Мађарске, Сјеверне Македоније, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Албаније и Босне и Херцеговине дали су пуну и безрезервну подршку руководствима Србије и Републике Српске у напорима за очување мира, стабилности и јединства српског народа.

Милићевић је поручио да је Влада Србије посвећена континуираном пружању подршке српским заједницама широм свијета, уз оцјену да је Декларација коју су недавно усвојиле владе Србије и Републике Српске камен темељац наших напора да осигурамо бољу и сигурнију будућност за све Србе, без обзира на то гдје живе.

Зато је изузетно важна и ваша подршка овој декларацији. Само заједничким снагама можемо да одговоримо на изазове са којима се суочава наш народ. Наша снага лежи у нашем јединству, солидарности и заједничком раду на очувању наших права, културе и идентитета, закључио је министар.

Извор: Влада Републике Србије

Фото: Душко Вукајловић