Туристички промотивни видео под називом „Nothing much but much more“ Туристичке организације Републике Српске освојио је трећу награду у категорији најбољих туристичких дестинација и региона, на престижном Јапанском свјетском фестивалу туристичког филма.

Награду је на мјесту одржавања фестивала, у будистичком храму Кијомизу-дера у граду Кјоту, старој пријестоници Јапана, у име Туристичке организације Српске преузео амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

Храм је основан давне 787. године и уврштен је у Унескову листу свјетске баштине, те с обзиром на његову културну и историјску вриједност, служи за организацију догађаја од изузетне важности, саопштено је из Амбасаде БиХ у Јапану.

Свечаној церемонији уручивања награде, између осталих, присуствовали су Тсујоши Кигава , директор фестивала Акихиро Кашима, предсједник међународног жирија и Сеиген Мори , врховни свештеник храма и члан жирија.

Организатори фестивала оцијенили су промо-видео Туристичке организације Републике Српске веома високим оцјенама и пренијели амбасадору своје дивљење према туристичким потенцијалима и природним љепотама Српске.

Берјан је, у име Туристичке организације Српске, директору овог фестивала поклонио слику, која симболично представља Републику Српску, а пригодни поклони су уручени и предсједнику жирија, као и врховном свештенику храма.

На позив Барјана, ови еминентни јапански стручњаци су потврдили могућност посјете Републици Српској и БиХ, са циљем даље промоције регије, чим се стекну услови за безбједна путовања.

На фестивалу је награђено 68 видеа у шест тематских категорија, од укупно 1.327 видеа из бројних земаља свијета, што је уједно и највећи број регистрованих видеа у историји одржавања фестивала.

Трећа фестивалска награда за туристички промо видео Туристичке организације Српске је од изузетног значаја, узимајући у обзир број пристиглих туристичких видеа, те изузетно строге критеријуме међународног жирија.

Туристичком промо видеу ово је 15. признање за филм које је стигло са фестивала широм свијета, а сада и из Јапана.

Јапански свјетски фестивал туристичког филма, који је одржан од 2. до 3. марта, је официјелни члан Међународног комитета туристичких филмских фестивала.

Извор: РТРС