На Фестивалу домаћих производа који се одржао у долини Пилахтал, Доња Аустрија, учествовала је и делегација из Републике Српске, а посјетиоцима су представљени производи из Бањалуке и Дрвара.

Фестивал је посјетио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, који је рекао да је један од циљева Представништва да се у Бечу отвори Крајишка и Херцеговачка кућа.

Из Представништва Републике Српске у Аустрији је саопштено да између Дрвара и општине Пилахтал из Доње Аустрије постоји успјешна сарадња, која траје већ 12 година.

На Фестивалу је своје производе изложила дрварска породица Пећанац која више од 22 године прерађује дрењину, па тако данас располаже са плантажом од 263 стабла, а имају и свој бренд под називом „По пропису“.

Дугогодишња сарадња успостављена је и са Бањалуком, те на Фестивалу свој штанд има и Крајишка кућа, а у госте је стигао и директор бањалучког Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић.

Организатор отвореног дводневног Фестивала је долина Пилахтал у Доњој Аустрији, у сарадњи са Туристичком организацијом Мостфиртел.

Велику захвалност су исказали и замјенику гувернера Доње Аустрије, градоначелнику Пилахтала који подржава овакве фестивале, али и Андреас Пурту, из Туристичке организације Мостфиртел.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији