Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач уприличио је у Бањалуци пријем за чланове Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ Министарства одбране Србије током којег је уручио захвалницу начелнику овог ансамбла, мајору Николи Живковићу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске захвалницу је додијелило због несебичне подршке коју је Ансамбл „Станислав Бинички“ исказао својим учешћем на обиљежавању важнијих датума МУП-а Српске и помоћи у раду Полицијског оркестра, саопштено је из МУП-а Српске.

Лукач је честитао ансамблу из Србије на концерту, који су заједно са Полицијским оркестром МУП-а Српске одржали на Тргу Крајине у Бањалуци.

Он је истакао да је сам догађај био од изузетног значаја за МУП Републике Српске, јер је ријеч о Видовдану једном од највећих православних празника од историјског значаја за српски народ.

Лукач је похвалио сарадњу остварену са Министарством одбране Србије, истичући увјерење да ће овај концерт бити једна од сарадњи у низу.

Он је истакао задовољство радом Полицијског оркестра, с посебним освртом на чињеницу да је у питању јако млада организациона јединица МУП-а Српске.

Чланови Ансамбла су истакли задовољство одржаним концертом, поготово узимајући у обзир мали временски период који су имали за увјежбавање композиција са Полицијским оркестром, али су нагласили да су свирали срцем.

Концерт под слоганом „У срцу велика…“ који је у Бањалуци на Тргу Крајине окупио више стотина грађана, организовао је МУП Српске под покровитељством предсједнице Републике Српске.

Извор и фото: РТРС