Организатори Међународног дјечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“ синоћ (17.11.2022. г.) су на свечаности у Београду уручили захвалнице и плакете онима који су подржали и омогућили успјешну реализацију ове манифестације, а међу добитницима је Представништво Републике Српске, које је дугогодишњи суорганизатор.

Потпредсједник Организационог одбора фестивала „Лицидерско срце“ Ивана Цветковић рекла је да им је снажна подршка суорганизатора и институција дала вјетар у леђа да унаприједе квалитет манифестације.

Цветковићева је подсјетила да је фестивал ове године организован у августу и да су фолклорне ансамбле из 11 земаља могли да виде грађани Ужица, Златибора и Вишеграда.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је да Међународни дјечији фестивал „Лицидерско срце“ заузима посебно мјесто у програмским активностима Представништва.

„Када радите послове који су у функцији очувања националног идентитета са младим од 8 до 14 година, то је онда гаранција да радимо прави посао и дугорочно дајемо један пуни импулс и допринос заштити нашег националног идентитета, наше културе, традиције, обичаја и афирмацији и промоцији Републике Српске и Србије и јачању наших веза“, рекао је Цицовић.

Он је нагласио да се манифестација сваке године, поред Ужица и Златибора у Србији, једним дијелом одржава и у Републици Српској, а да су у љепоти фолклора са свих меридијана, а и из Србије и Републике Српске могли до сада да уживају грађани Вишеграда, али и Скелана и Сребренице.

„Вечерас смо заокружили овогодишњу манифестацију и одмах започели организационе припреме за наредну годину када ћемо се поново окупити у Ужицу, на Златибору, Вишеграду и представити културу, традицију, обичаје и туристичку понуду Републике Српске и Србије, размијенити и упознати традицију, обичаје и културу других земаља учесница“, рекао је Цицовић.

Признања за подршку Фестивалу „Лицидерско срце“ уручене су синоћ и представницима Министарства правде Србије, Министарства културе Србије, спонзорима, донаторима и пријатељима манифестације.

Фестивал, који 14 година уназад организује Удружење грађана „Ера“ из Ужица, ове године одржан је од 15. до 19. августа у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду, уз учешће 1.000 дјеце из 11 земаља.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији