Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Бањалуци са представницима њемачке компаније Mayer GmbH, која планира да прошири производњу у Републици Српској, тачније на подручју града Прњавора.

Предсједник Вишковић је изразио задовољство што њемачка компанија планира да додатно инвестира у Прњавору, чиме је још једном показано да је Република Српска погодно мјесто за улагање. Додао је да су код нас најповољнији услови за инвестирање, почев од пореских олакшица, па до цијене струје за привреднике, а истакао је висок квалитет и стручност радне снаге.

Премијер Вишковић је рекао да ће Влада пружити пуну подршку овој компанији како би развила пословање код нас, чиме би омогућила отварање нових радних мјеста и побошљшавање укупног привредног амбијента.

Истакао је да му је драго што је једна оваква компанија препознала Републику Српску као погодно мјесто за развијање производње и проширење пословања и пожелио им добродошлицу у Републику Српску. Премијер Вишковић је нагласио да је ово још један доказ да њемачке компаније одлучују да послују код нас и да препознају позитивно привредно окружење.

Власник Mayer GmbH je Владимир Мајер, који је поријеклом из Хрватске, а компанију је основао у Њемачкој, гдје тренутно запошљава око 350 радника. Мајер је поручио да његова компанија у Прњавору планира саградити производну халу од око 5.000 квадрата са могућношћу проширења. Он се захвалио премијеру Вишковићу на пријему и подршци и изразио да носи позитивна искуства из Републике Српске, као и да се нада да ће што прије почети са реализацијом својих планова.

Извор и фото: Влада Републике Српске