Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да ће ресорно министарство дати сву неопходну подршку граду Приједору у реализацији форума дијаспоре који је планиран у јулу, те да су договорене активности презентовања и позиционирања овог града у представништвима Републике Српске у иностранству.

„У Србији ћемо договорити једно скенирање и представљање града Приједора путем сајта „Е-капија“ који радимо у сарадњи са другим јединицама локалне самоуправе у читавој Српској, али и представљање Приједора у нашим другим представништвима, у смислу учешћа на форумима које смо у претходном периоду реализовали“, рекао је Клокић новинарима у Приједору, гдје се данас састао са градоначелником Далибором Павловићем и посјетио Агенцију за економски развој града „Преда-ПД“.

Министар Клокић је похвалио рад ове развојне агенције и пројекте које је до сада реализовала.

„Сам износ тих пројеката је више од 10 милиона КМ и то довољно говори да су радили заиста добар посао на развијању града и подршци младим људима, привреди и свим секторима који значе развој“, навео је Клокић.

Градоначелник Приједора изјавио је да је са Клокићем разговарао, осим потребе да Приједор буде препознат у представништвима Српске како би потенцијални инвеститори имали информацију о граду, и о отварању канцеларије града за дијаспору у јулу.

„Уприличена је посјета Агенцији „Преда-ПД“, која је једна од најбољих развојних агенција у Републици Српској и која је задужена за пројекте у сарадњи са међународним организацијама“, навео је Павловић.

Вршилац дужности директора Агенције „Преда-ПД“ Александар Дрљача рекао је да је Клокићу представио досадашњи рад Агенције, као и планове за будућност.

„Ми смо све своје капацитете ставили на располагање граду, тако исто желимо партнерски однос са Министарством европске интеграције и међународну сарадњу, да учимо од њих, а да и све своје капацитете ставимо и њима на располагање“, истакао је Дрљача.

Извор и фото: Влада Републике Српске