Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за област односа са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је синоћ у селу Пецка код Осечине Ивањдански сабор играчких ансамбала „Две обале једна Дрина 2024“.

Манифестација у Пецкој традиционално се одржава као сабор јединства српског фолклора и српског народа из Србије и Републике Српске, а ове године је учествовало осам фолклорних ансамбала из Пецке, Осечине, Зворника, Сребренице, Шековића, Коцељеве, Клења и Липничког Шора.

Милићевић је истакао да Ивањдански сабор фолклора у Пецкој на најбољи начин представља наставак Свесрпског сабора који је прије мјесец дана одржан у Београду.

Наша дјеца са двије стране Дрине увијек треба да се друже и кроз народну традицију, пјесме, и да знају да смо један народ који Дрина никад не може да раздвоји, поручио је Милићевић.

Предсједник општине Осечина Никола Томић захвалио је министру Милићевићу на свему што чини како би повезао српску омаладину гдје год она у свијету живјела, и најавио да ће захваљујући подршци Кабинета министра Милићевића наредне недеље у Осечини бити отворен камп за децу из дијаспоре.

Више стотина учесника заједно је одиграло коло у порти Храма Успења пресвете Богородице, а потом се културно-умјетнички програм наставио до касно у ноћ у дворишту школе у Пецкој.

Извор и фото: Влада Републике Србије