Представништво Републике Српске у Републици Аустрији организовало је данас вебинар у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука на тему „Подршка извозно оријентисаним компанијама из Републике Српске“.

Младен Филиповић, шеф представништва Републике Српске у Аустрији, говорио је о програмима који су на располагању компанијама у Републици Српској за подршку извозним активностима и приступу аустријском тржишту.

На мрежном семинару учествовало је више од 30 представника компанија и институција из Републике Српске, а разговарано је о могућностима и механизмима за успостављање и унапређење пословне сарадње са компанијама у Аустрији.

Представништво Републике Српске представило је три фазе пројекта пословне подршке, укључујући регистрацију предузећа у пословни регистар на веб страници представништва, након чега је уследио контакт програм за директну комуникацију са аустријском пословном заједницом, компанијама и пословним удружењима. У трећој фази, компаније имају прилику да своје производе или услуге представе директно у Аустрији у оквиру изложбено-продајног салона отвореног у Линцу у мају 2019. године уз подршку владе Републике Српске.

„Циљ вебинара био је приближити наше извозно оријентисане компаније могућностима које су им на располагању за интензивирање сарадње и приступ аустријском тржишту. Разговарали смо о подршци коју представништво нуди у погледу ефикасније комуникације са компанијама, институцијама и јавношћу у Аустрији “, рекао је Филиповић.

У сарадњи са Иновационим центром Бања Лука, Представништво Републике Српске у Аустрији наставиће да организује консултације, састанке и семинаре за заинтересоване привреднике Републике Српске, у зависности од потреба компанија.

За детаље о програму пословне подршке погледајте веб страницу агенције.

Извор: Представништво Републике Српске у Аустрији