У просторијама Градске управе града Градишка одржан је састанак са представницима Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу. Начелник Одјељења за институционалну сарадњу и дијаспору, Хелена Крнетић, и стручни савјетник Синиша Драгичевић, разговарали су са представницима Градске управе на тему успостављања организоване комуникације и јачања веза са дијаспором. С тим у вези, разматране су одређене активности које  могу допринијети јачању међусобног повјерења и у коначници резултирати остварењем сарадње у широком спектру дјеловања, почев од сарадње у области његовања заједничке културе и традиције, до остварења пословних партнерстава и инвестиција у матичној земљи, односно локалној заједници из које чланови дијаспоре потичу.

Представници Министарства су укратко презентовали претходне активности које је Министарство реализовало у сврху мапирања  и јачања сарадње са дијаспором, те су изложили какве све видове помоћи Министарство може да пружи локалним заједницама у области дијаспоре.

На састанку су дефинисани даљњи кораци који су фокусирани на активности које ће се предузимати у циљу мапирања дијаспоре, те успостављања, јачања и континуираног одржавања сарадње у свим областима друштвеног, културног, привредног и научног живота.

Извор и фото: Град Градишка