Награде са Међународне смотре „Дани ћирилице” свечано су додjељене ђацима Српске допунске школе у Француској „у јединственом простору библиотеке у Баваништу, која поред књига броји 60 000 дjечјих радова из цијелог свјета”, истакнуто је на страници Српске школе у Француској, Италији и Словенији.

Првонаграђена Наталија Стојановић са братом Матејом и другарицом Леонтином Стевић из Париза преузела је и награде за своје другаре, заједно са наставницама Маријом Праизовић из источне Француске, Соњом Зрнић из њемачке покрајине Хесен и координаторком Блаженком Тривунчић.

„Двадесетједногодишња традиција ове манифестације од националног значаја, уз срдачан дочек библиотекарке Милице Живковић са сарадницима, потврђује љепоту и значај неговања ћириличног писма, стваралачке мисли и српске традиције. Био је то и први сусрет у Баваништу без Вере Секулић. Сетан. Са неугаслом љубављу, захвалношћу и поштовањем према њеном самопрегорном дводеценијском раду одлазимо на разне стране свјета, носећи неопозиву истину – дјело је вечно” наглашено је у Српској допунској школи у Француској, Италији и Словенији.

Извор и фото: Расејање.инфо