У просторијама Инвестиционо-развојне банке Републике Српске одржан је састанак представника ИРБ-а са аташеом Амбасаде Руске Федерације у БиХ Сергејем Пановим.

Представници ИРБ-а упознали су аташеа руске амбасаде о досадашњим активностима које спроводе на пољу промоције инвестиционих потенцијала, могућностима и пројектима Републике Српске и њених локалних заједница односно о израђеним инвестиционим профилима свих локалних заједница и инвестиционим профилом Српске.

На састанку се разговарало о сарадњи ИРБ-а са Привредном комором Руске Федерације, Губернатором и Привредном комором Нижњег Новгорода, као и са привредницима из Руске Федерације, а која је успостављена приликом посјете Руској Федерацији в.д. директора Дражена Врховца са делегацијом ИРБ-а, почетком августа ове године.

Представници ИРБ-а упознали су аташеа о успјешно одржаним онлајн састанцима привредника из Републике Српске са привредницима из Руске Федерације које је ова банка организовала у оквиру своје 2. инвестиционе конференције, почетком септембра.

Усагласили су се да постоји простор за још бољу и већу привредну сарадњу Руске Федерације и Републике Српске.

Извор: РТРС

Фото: ИРБРС