Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је да је за десет дана кампање Србије и Републике Српске за заштиту имовинских права Срба у Федерацији БиХ стигло више од 500 позива Срба, што је већ сада 10 одсто укупног броја људи који су се јавили током претходне 3,5 године.

Гујон је истакао да очекује да тај број расте још више у наредном периоду, захваљујући додатном оглашавању на друштвеним мрежама и ангажовању свакога у дијељењу ових информација.

– Хвала свима на великој подршци, наставићемо овим темпом у наредном периоду, нема одустајања – истакао је директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, која дјелује при Министарству спољних послова Србије.

У ФБиХ у току је усклађивање података о некретнинама катастра и земљишне књиге, такозвана хармонизација података, објављено је на сајту Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Приликом овог процеса припадници српског народа могу да изгубе право на имовину, која је у њиховом власништву или посједу.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону позива све припаднике српског народа поријеклом из ФБиХ који се налазе у дијаспори да се јаве на телефоне +387 55490940 или Вибер и Воцап: + 387 65 090-040.

Срби поријеклом из ФБиХ који се налазе у дијаспори могу да се обрате и путем мејла: banjaluka@rgurs.org, Фејсбука и Инстаграма @kancelarijezapravnupomoc.

Они могу да се обрате и Одбору за заштиту права Срба у ФБиХ на адресе: odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com или путем Фејсбука @srbiufederacijibih или Твитера TW @OdborF.

Извор: РТРС

Фото: Facebook