Пројекат скенирања општина и градова у РС, који пословни портал еКапија реализује у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, настављамо представљањем привредних и развојних потенцијала Лакташа.

Након Требиња, Сокоца, Градишке, Петрова, Милића, Зворника, и општина Лакташи је добила дигиталну, привредну личну карту у којој су садржани и представљени инфраструктурни пројекти, али и пољопривредни, шумски, туристички и други капацитети.

Општина Лакташи је у посљедње двије деценије стекла добру предузетничку репутацију, као средина са позитивном пословном климом и развијеном предузетничком инфраструктуром. Општина поседује и БФЦ сертификат за повољно пословно окружење у Југоисточној Европи, што потврђује њено стратешко опредјељење да унапређује амбијент за инвестирање.

Кроз серије разговора сазнаћете које су кључне предности за улагање у општину Лакташи, како су геостратешки положај и пословни амбијент утицали на развој привреде и предузетништва, које фирме су препознале инвестиционе прилике општине и ту смјестиле своје погоне, као и њихове даље планове за ширење производње.

Представићемо најзначајније инфраструктурне развојне пројекте, на којима ће бити фокус Општинске управе у наредном периоду.

Кроз овај билтен видjећете да је земљиште главни, а неискоришћен природни ресурс ове општине, као и да је развој прехрамбене индустрије од изузетног значаја за даљи развој Лакташа.

Шта све ова општина нуди и на какве пословне прилике можете да рачунате погледајте на линку OVDE.

После Лакташа настављамо предано рад на пројекту Скенирања општина и градова РС, а док чекамо наредно издање тематског билтена подсјетимо се и прича о Требињу, Сокоцу, Градишци, Петрову, Милићима и Зворнику на линку OVDE.

Извор и фото: еКапија