Поставка Спомен-собе у Лопарама, изграђене у знак сјећања на борце који су дали живот за стварање Српске са подручја Мајевице, ускоро ће бити комплетирана.

У Спомен-соби су фотографије 242 погинула борца, 15 цивилних жртава, три ратне заставе, амблеми ратних јединица, спомен-књига, ратне униформе и трофеји, те ручни радови бораца, карте борбеног распореда и часописи ратних јединица штампани током рата. Иако су радови почели прије девет година, због недостатка финансијских средстава посао није завршен до краја. Према ријечима надлежних, нису биле постављене витрине испод рамова са фотографијама погинулих бораца.

Ипак, захваљујући људима из дијаспоре овај посао ће бити приведен крају.

– Средства нам је донирао привредник и хуманитарац Мирослав Којадиновић, који живи и ради у Њемачкој, а поријеклом је из Републике Српске. Он је током љета посјетио Спомен-собу и донирао 3.500 КМ Борачкој организацији, колико је и било потребно да се направе витрине у којима се чувају предмети из Одбрамбено-отаџбинског рата – рекао је предсједник општинске Борачке организације у Лопарама Ристо Радић.

Извор и фото: Глас Српске