Пројекат Скенирања општина и градова у РС, који пословни портал еКапија реализује у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, наставља се представљањем привредних и развојних потенцијала општине Нови Град.

Након Требиња, Сокоца, Градишке, Петрова, Милића, Зворника, Лакташа, Језера, Власенице, и Нови Град је добио дигиталну, привредну личну карту у којој су садржани и представљени инфраструктурни пројекти, али и пољопривредни, шумски, туристички и други капацитети.

Кроз серије разговора могу се упознати најзначајнији развојни пројекти које ће Нови Град да реализује у наредном периоду. На једном мјесту су и све његове инвестиционе прилике.

На подручју Новог Града природа је била издашна и обдарила га многим љепотама – плодном земљом, богатим изворима, шумама и ријекама. Управо се у тим природним ресурсима крију највећи потенцијали за развој туризма, пољопривреде, рударства, дрвопрераде.

Највећа шанса ове општине лежи у развоју бањског туризма и то кроз постојећи бањско-рекреативни центар Љешљани. Значајна су и налазишта мрког уља, лежишта бентонита, гипса и доломита.

Оно што инвеститори треба да знају, велики потенцијал за развој у општини Нови Град имају постојеће гране у области прерађивачке индустрије са дугом традицијом – дрвопрерађивачка, текстилна, машинска и метална индустрија.

Шта све ова локална заједница може да понуди и какву пословну климу развија погледајте на  линку.

Након Новог Града, наставља се предано рад на пројекту Скенирања општина и градова РС, а док се чека наредно издање овог тематског билтена, приче из претходних издања која можете пронаћи ОВДЈЕ.

Извор и фото: еКапија