Министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић отворили су вечерас у Врњачкој Бањи манифестацију „Сви заједно, за јачу Србију“, на којој учествује 120 дјеце из Српске узраста од десет до 15 година.

Милићевић је рекао да не може да изрази добродошлицу малишанима из Српске зато што они у Србији нису гости, нити су дијаспора, већ су своји на своме, као и сва српска дјеца која долазе из региона, Европе и свијета.

„Бићемо јаки онолико колико смо јединствени. Управо зато је Сверпски сабор изнедрио Меморандум који смо мој пријатељ и брат Златан Клокић и ја потписали на заједничкој седници влада Србије и Српске у оквиру Свесрпског сабора”, рекао је Милићевић.

Клокић је оцијенио да је манифестација „Сви заједно, за јачу Србију“ прилика да дјеца из Републике Српске науче понешто о култури и историји Србије и да се упознају са њеном традицијом, као и са љепотама Врњачке Бање и овог дијела Србије.

Након церемоније свечаног отварања у хотелу „Фонтана“ у Врњачкој Бањи, манифестација се наставља у Основној школи „Бане Миленковић“ у Новом Селу, гдје се игра ревијална утакмица између тимова у којима су министри Милићевић, Клокић, представници општине Врњачка Бања и учесници манифестације, са једне, и прослављени спортисти Србије, са друге стране.

Дјеца из Српске током тродневног боравка у Србији, осим Врњачке Бање и околине, посјетиће и Трстеник, Крушевац, као и манастир Жича код Краљева.