Република Српска је прославила 30. рођендан.

Поводом Дана Републике Српске, Представништво Републике Српске у Бриселу у сарадњи са Српском православном црквом Свете Тројице у Ротердаму по други пут је одржало прославу у недељу 20. фебруара како бисмо окупили наш народ и прославили овај велики догађај.

Прослави је присуствовао представник Републике Српске из Брисела, као и амбасадор Републике Србије у Краљевини Холандији госпођа Ксенија Миленковић.

Након свете литургије праћене црквеним јеванђељем и освештењем колача, господин Немања Малић, савјетник шефа Представништва Републике Српске, искористио је прилику да се захвали свима на доласку, као и да истакне значај овог скупа.

„Овај дан су многи годинама оспоравали и порицали, иако нећете чути наглас. Управо зато треба да наставимо да славимо Српску, да је чувамо у нашим срцима и да никада не заборавимо одакле смо“, рекао је Малић.

Република Српска је основана 9. јануара 1992. године. Три и по године касније потписан је Дејтонски мировни споразум, којим је међународно верификована као један од два високо децентрализована ентитета која чине Босну и Херцеговину.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Бриселу у Краљевини Белгији