Производи компаније „Бањалучка пивара“ од сада су доступни у неколико пословница трговачког ланца „Шпар“ у Бечу.

Пласман производа „Бањалучке пиваре“ на аустријско тржиште договорен је уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији.

„Бањалучка пивара“, једна од најпознатијих компанија у Републици Српској и БиХ, пласирала је на трижиште Аустрије дио свог богатог производног програма – чувено лагер пиво Нектар, као и Бањалучко пиво и дио асортимана Нектар радлера.

„Задовољство је видјети да се проширује асортиман доступних производа из Републике Српске. Сигурни смо да ће препознатљиви брендови „Бањалучке пиваре“ бити омиљени и међу потрошачима у Бечу“, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

Уз подршку Представништва и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, током претходног периода на аустријском тржишту су представљени производи компанија „Младекс пак“, „Витаминка“, „Витинка“, као и винарија из Републике Српске.

„Поносни смо што све већи број наших компанија, захваљујући доброј пословној стратегији и сталном развоју капацитета, могу да парирају производима на тржишту ЕУ“, рекао је Филиповић.

Quelle: Vertretung der Republika Srpska in der Republik Österreich

Фото: Бањалучка пивара