Меморандум о сарадњи између Влада Републике Српске и Републике Србије ради јачања веза припадника дијаспоре са Републиком Српском и Републиком Србијом је потписан у Београду.

Размјена потписаних докумената завршена је у оквиру првог Свесрпског сабора „Један народ, један Сабор – Србија и Српска“, а том свечаном чину присуствовали су и предсједници Србије и Републике Српске Александар Вучић и Милорад Додик.

Меморандум о сарадњи Влада Србије и Републике Српске ради јачања веза припадника српске дијаспоре са Србијом и Републиком Српском размијенили су министар без портфеља Ђорђе Милићевић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић.

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић и министри без портфеља Ђорђе Милићевић, задужен за дијаспору и Татјана Мацура, задужена за родну равноправност, разговарали су са министром за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златаном Клокићем.

Милићевић је указао на успјешну и интензивну досадашњу сарадњу у координисању односа са сународницима који живе ван Србије.

– Заједнички циљ нам је да наше сународнике приближимо матици, да умрежимо удружења Срба ван Србије, као и да више разговарамо о људским и финансијким потенцијалима наше дијаспоре – рекао је министар Милићевић.

Quelle und Foto: Ministerium für europäische Integrationen und internationale Zusammenarbeit