Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је јуче цркву Светог Саве у Паризу, гдје га је дочекао Његово Преосвештенство Епископ западноевропски Јустин.

Додик је, након састанка са Епископом, рекао да је Српска православна црква, уз језик и писмо, најзначајнији елемент српског националног идентитета и да без Цркве не би било будућности за Србе.

– Нема нациналне и народне државе без вјере и цркве, а то је поготово важно за Србе. То показује историја, али и садашњост, а показаће и будућност. Улога ове епархије је да окупи наше људе који су дошли овдје и сачува њихов идентитет – рекао је Додик.

Епископ Јустин је истакао да посјета предсједника представља велику част и радост за српску заједницу у Паризу.

– Желим прије свега да вам се захвалим на части и поштовању које сте нам исказали својим доласком. Желим од свег срца да вас поздравим и изразим поштовање и љубав, као и бескрајну захвалност цјелокупном српском народу у Републици Српској, која је мала географски и територијално, али је можда највећа јер је земља светих, честитих и поштених људи. Желимо да пошаљемо поруку свима о неопходности нашег јединства, слоге и узајамне љубави и поштовања – рекао је Епископ Јустин, додајући да Република Српска брине о српском народу.

У оквиру радне посјете Француској, предсједник Српске данас ће присуствовати састанку у француском Сенату.

Заједно са предсједником Републике Српске у посјети Француској је и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељко Будимир.

Извор: РТРС – Независне новине – Глас Српске – Срна

Foto: RTRS