Чланови Српског културног центра у Блумбергу скоро једну деценију посједују свој Центар. Сарадња са властима овога града је одлична. Такође, сарадња са представницима српског конзулата у Штутгарту је одлична, као и са многим српским удружењима широм Њемачке и Швајцарске.

Управа се труди да младима и својим члановима понуди богат програм, а често до овог града долазе и Срби из околних мјеста. Манифестације, мањи и већи концерти, спортска дружења…. су само мали дио онога што ово друштво нуди. За своје чланове модеран простор је увијек на располагању, а младима је понуђена и фолклорна секција, који радо посјећују и дјечије и омладинске ансамбле. Такође дружење са младима из отаџбине је у првом плану. Млади, претежно из Републике Српске (јер је већина чланова из Р. Српске) долазе у Блумберг и друже се са другарима у Њемачкој.

Последња у низу манифестација је била фолклорно вече са играчима из њемачког Фрајбурга СКУД-а Никола Тесла и КУД Душан Станковић из Чечава, општина Теслић у Републици Српској са домаћинима, играчима СКЦ Блумберг. Сви фолклорни ансамбли показали су право фолклорно умјеће, а посебно гости из Републике Српске, који су извели више кореографија.

Манифестацију је посјетио и генерални конзул Републике Србије у Штутгарту Драган Димитријевић.

Quelle und Foto: Rasejanje.info