Српско културно хуманитарно друштво „Десанка Максимовић“ из Цеља прославило је свој јубилеј, првих 25 година.

Већ четврт вијека, СКХД „Десанка Максимовић“, која је чланица и један од оснивача Савеза Срба Словеније предано ради на окупљању Срба из Цеља, али и обогаћује културни живот свих житеља Цеља.

За ових 25 година постојања, ово друштво, својим интензивним радом дало је много генерација фолклорне секције, пјевачке групе, музичара, љубитеља поезије и спортиста.

Тим поводом, у Цељу је одржана свечана Скупштина овог друштва којој је присуствовао и предсједник Савеза Срба Словеније који је свим присутним честитао четврт вијека постојања и указао да је ово друштво својим активностима у протеклих 25 година постојања учинило поносним све Србе из Цеља, али и Словеније.

На Скупштини је изгласан план рада за наредни период и изабрано ново руководство. За новог предсједника СКХД „Десанка Максимовић“ изабран је др Стеван Ђорђевић, иначе један од оснивача овог друштва и њен први предсједник.

Српско културно хуманитарно друштво „Десанка Максимовић“ из Цеља позива Вас на 18-ти по реду Етно фестивал „Ђурђевак“.

Ове године, Етно фестивал „Ђурђевак“ биће одржан 25. маја (субота) у импозантној сали Цељског дома, Креков Трг 3 у Цељу са почетком од 19h, а поводом и 25 година постојања овог друштва у Цељу.

Quelle und Foto: Verein der Serben Sloweniens