Хуманитарна организација „Срби за Србе“ је протекле године, упркос пандемији вируса корона, окупила око 40.000 донатора широм свијета и прикупила 1.422.265 евра донација.

Организација је у 2020. години испоручила помоћ за 205 породица са 643 дјеце. Спроведено је 12 великих пројеката помоћи заједницама и организовано 136 хуманитарна догађаја, наведено је у годишњем извјештају хуманитарне организације „Срби за Србе“.

Један од главних задатака организације „Срби за Србе“, која је основана 2007. године и дјелује на територији девет земаља и Републици Српској, јесте помоћ вишечланим српским породицама које живе на рубу егзистенције.

Удружење је до сада организовало велики број хуманитарних акција за Србе повратнике са подручја бивше Републике Српске Крајине, затим Републике Српске, Србије са нагласком на Косово и Метохију, те за Србе из Црне Горе. Средства за добротворне акције се скупљају путем добровољних прилога, чланарина и помоћи других добротворних организација, првенствено из дијаспоре.

Quelle: SRNA

Foto: RTRS