У Београду је отворен 45. Међународни сајам туризма на којем ће од 22. до 25. фебруара своју туристичку понуду представити око 500 излагача из више од 27 земаља, међу којима и из Републике Српске.

Туристичка понуда Српске је представљена на штанду, који су обезбиједили Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација Републике Српске, на којем ће кроз промо туристичке материјале, брошуре, видео-материјале и презентације представити туристичку понуду Српске. Представиће се локалне туристичке организације – Приједор, Kозарска Дубица, Лакташи, Теслић, Фоча, Угљевик, Зворник, Нови Град, Градишка, Сребреница, Kалиновик, Дервента, Братунац, Соколац, Невесиње, Шипово и Србац.

Ову највећу и најпосјећенију манифестацију те врсте у региону на Београдском сајму, на којој је ове године земља партнер Грчка, отворили су предсједник Србије Александар Вучић и грчка министарка туризма Олга Kефалогиани, а отварању су присуствовали и званичници Србије, Републике Српске, Грчке, Црне Горе, Анголе, Сао Томе и Принципе.

„Све најбоље вам желим и много успеха. Само хоћу да знате колико волимо Републику Српску“, рекао је Вучић, те додао да има заинтересованих и из Србије за бањске центре у Српској и да о томе треба разговарати.

Другог дана наступа Републике Српске на 45. Међународном сајму туризма у Београду, у петак, 23. фебруара, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић посјетиће репрезентативни штанд Представништва Републике Српске и Туристичке организације Републике Српске (Хала 1, штанд 14).

На истом мјесту у 12 сати биће одржана презентација бања Републике Српске. Удружење бања и Привредна комора Републике Српске представиће бањски туризам Републике Српске.

На штандовима туристичких организација Бање Лука, Требиња, Источног Сарајева (Јахорина), Бијељине, Вишеграда и Брчко дистрикта, као и на штандовима Ски центра „Равна планина – Стан промет“ Пале, Националног парка „Козара“ и Бање „Мљечаница“ биће настављена презентација туристичке понуде и потенцијала ових дестинација, заједно са туристичким агенцијама и другим пружаоцима услуга у туризму.

Наступ на овом сајму је од великог интереса за Републику Српску, јер највећи број посјетилаца и туриста у Српску долази управо из Републике Србије.

Радно вријеме за посјетиоце 45. Међународног сајма туризма је 22., 23. и 24. фебруара од 10 до 19 сати, а 25. фебруара од 10 до 18 сати.

Quelle und Foto: Vertretung der Republika Srpska in Serbien