Српски културни центар Сан Дијего у Сједињеним америчким државама постоји од јуна 2019. године и настао је као израз потребе и жеље наших људи за установом која ће његовати нашу традицију, језик и баштину. У оквиру Центра постоји и Школа српског језика и културе, која ради од 20. јануара 2020. године и коју похађају ђаци узраста од 3 до 14 година. Током короне школа је радила онлајн а пуно активности било је и на отвореном простору.

Директор Српског културног центра Сан Дијега Дијана Перић се ових дана налази у Србији. Она је јуче посјетила директора основне школе Драгомир Марковић у Крушевцу Сашу Јевтић који ју је угостио и презентовао радове ђака у Крушевцу, уприличио обилазак у школи, граду и музеју у Крушевцу. Током овог сусрета договорена је сарадња ове двије школе која ће започети кроз пројекат Никола Тесла клуб. „Радујемо се будућим заједничким пројектима и сарадњи ђака из Сан Дијега и Крушевца”, поручили су Дијана Перић и Саша Јевтић.

Иначе у Школи српског језика Српског културног центра раде наставнице које су основне студије завршиле у Србије, али су наставиле да се усавршавају у Америци. „Свака наставница посједује лиценцу за предавање по програму „Азбукум”, као и висок ниво мотивације и креативности у раду са ученицима”, изјавила је директор Дијана Перић.

Quelle: Rasejanje.info

Фото: ФБ СКЦ Сан Дијего